آشنایی با میوه و سبزی خشک


میوه و سبزی خشک در فرآیندی به دست می‌آید که درصد بسیار زیادی از آب موجود در میوه گرفته می‌شود. این فرآیند باقی میوه‌ها را همچنان سالم نگه می‌دارد، بنابراین قسمت باقی مانده از نظر مواد مغذی ارزش بالایی دارد و می‌تواند همچنان خوشمزه باشد.
بسیاری از متخصصان تغذیه بر این باورند که میوه‌های خشک شده، تا زمانی که به صورت متعادل مورد استفاده قرار بگیرند انتخابی مغذی و مناسب به حساب می‌آیند. در واقع تحقیقات جدید نشان داده اند خوردن میوه‌های خشک با رژیمی سالم و کاهش چاقی در ارتباط است.
البته میوه کامل و غیر فرآوری شده همیشه بهترین انتخاب است. اما وقتی بحث انتخاب بین انواع میوه است، میوه‌های خشک همیشه از آب میوه و یا میوه نخوردن انتخاب بهتری هستند.
میوه‌های خشک عمر طولانی دارند و به سادگی می‌توانند به عنوان میان وعده مورد استفاده قرار بگیرند و یا جا به جا شوند. به همراه بردن سیب یا آناناس به صورت کامل شاید دشوار باشد، اما یک بسته از همین میوه‌ها به صورت خشک جا به جایی ساده تری دارد. وقتی میوه خشک مصرف می‌کنید دیگر نگران نیستید که خراب شود و یا از مزیت آن کاسته شود.

فوق کم مصرف

محصول با کیفیت یکنواخت

تولید انواع میوه و سبزیجات خشک

خشک کن های کابینی رویشگر

این خشک کن ها برای انواع سبزیجات و میوه ها نیز قابل استفاده می باشد. دستگاه های خشک کن میوه و سبزی رویشگر که برای مصارف خانگی و صنعتی کاربرد دارند، با خشک کردن محصول باعث افزایش ماندگاری محصول نهایی و کاهش رطوبت می شود. فرایند خشک کردن مواد غذایی تا حدی انجام می شود که رشد میکروبی و واکنش های شیمیایی را محدود کند.

برای تهیه چیپس میوه و سبزی خشک ابتدا باید آنها را شست سپس خرد کرد و در طبقه های دستگاه چیده شوند. در این دستگاه، توسط دمنده دمای مورد نیاز جهت خشک شدن وارد سیستم شده و با مدت زمان بسیار کوتاه تری در مقابل سیستم سنتی محصولات خشک شده در اختیار شما قرار می گیرید گردش هوا باعث خارج شدن رطوبت از مواد خوراکی و در نتیجه خشک شدن آن ها می شود.

دستگاه رویشگر دارای سیستم گرمایشی با مشعل گازی است و از لحاظ مصرف انرژی نسبت به دستگاه های خشک کن میوه و سبزی موجود در بازار برتری دارد.

تولید صنعتی مواد غذایی همیشه بدلیل تولید انبوه مورد توجه بوده اما در برخی از موارد تولید خانگی در مقایسه با تولید صنعتی دارای مزایایی است از جمله نظارت بیشتر بر مراحل تولید رعایت مسائل بهداشتی و نیفزودن مواد نگهدارنده یا افزودنی های خاص.

• سوخت مصرفی این دستگاه ها گاز طبیعی بوده و بنا به سفارش مشتری امکان برقی نمودن آن نیز مهیاست.
• امکان سفارشی سازی دستگاه خشک کن با توجه به درخواست مشتری وجود دارد.
• دارای پنل کنترل هوشمند جهت تنظیم زما،دما و رطوبت کابین

 

خشک‌کن رویشگر را مشاهده کنید

 

چند نکته مهم …

1میزان زمان خشک شدن محصولات چقدر است؟
اصولا میوه ها دارای رطوبت 85 درصدی هستند یعنی از هر 100کیلوگرم محصول ورودی حدودا 15کیلوگرم محصول خشک میتوان تولید کردزمان مورد نیازجهت خشک شدن آنها بستگی به دمای انتخابی شما دارد. علاوه بر این بافت تشکلیل دهنده میوه هم در زمان خشک شدن ارتباط مستقیم دارد. بطور مثال بافت آلو و پرتقال بسیار متفاوت است. سبزیجات نیز دارای رطوبت تقریبی 90 درصدی است یعنی از هر 100 کیلوگرم محصول ورودی تقریبا 10 کیلو گرم محصول خشک میتوان تولید کرد. (برای تکمیل اطلاعات این سوال از مشاورین شرکت مقاله الکترونیکی نحوه خشک کردن محصولات را دریافت کنید
2ظرفیت تولید خشک کن ها چگونه محاسبه میشود؟
طبق بند 1 قرارداد ظرفیت های معرفی شده بصورت حداکثری و جرمی حجمی است یا بطور علمی (Q=m/v) بطور مثال سبزی دارای حجم زیادی است درصورتی که وزن بسیار کمتری دارد یا برای میوه خشک ممکن است با تغییر ضخامت اسلایس محصول حجم تولیدی به میزان قابل توجهی تغییر کند بطور مثال اسلایس کردن محصول 4 میلی متری با 6 میلی متری و 8 میلی متری به تناسب 50 درصد تا 2 برابر افزایش خواهد داشت. اما بهترین راهکار برای اینکه به ظرفیت عملی محصول تولیدی مد نظرتان برسید بهتر است به تعداد سینی ها و ابعاد آنها از نظر طول و عرض و ارتفاع توجه کنید.
3چگونه از خشک شدن محصول باکیفیت اطمینان داشته باشیم؟
طی تجربه به عمل آمده برای خشک شدن میوه و سبزیجات مهمترین ملاک برای خشک شدن محصول دما و زمان است. استانداردهای خشک شدن محصول با تحقیقات و تجربیات مشتریان ما سراسر ایران در مقاله نحوه خشک کردن موجود است که زمان بندی حدودی را به شما نشان می دهد و بهترین راهکار برای بدست آوردن محصول با کیفیت تجربه شخصی شماست. ( نکته: برای بدست آوردن تجربه یا از دستگاهی با ظرفیت کمتر در کنار خط تولید خود استفاده کنید و اگر ظرفیت تولیدتان کم است سعی کنید قبل از اقدام به خرید مقدار زیادی مواد اولیه ابتدا نمونه ای از محصول مورد نظر را تست کنید بطور مثال چیپس سیب بسیار تولید می شود و این در حالی است که بیش 30 رقم سیب درختی تا بحال در ایران شناسایی شده است و این یعنی مراقبت قبل از تولید )
4 آیا قابلیت تولید همزمان محصولات وجود دارد ؟
با توجه به اینکه دستگاه طراحی شده امکان خشک کردن محصولات جامد دارای رطوبت را دارد لذا این امکان برای تولید همزمان محصولات وجود دارد، اما توصیه می کنیم به هیچ عنوان محصولات مختلف را در یک زمان خشک نکنید. زیرا زمان خشک شدن محصولات با یکدیگر متفاوت بوده و همچنین بوی حاصل از تبخیر رطوبت روی محصولات دیگر تاثیر مستقیمی گذاشته و درنهایت محصول تولیدی شما کیفیت کمتری نسبت به رقبا خواهد داشت. (به مقاله زمان بندی خشک کردن محصولات مراجعه نمایید و یا از مشاوران رویشگرکمک بگیرید) برای خشک کردن محصول همزمان برای کارخانجات امکان تقسیم دستگاه و استفاده از فضاهای مجزا وجود دارد. (نکته: بعد از خشک شدن بعضی محصولات برای رفع بوی ایجاد شده بهتر است در یک بازه زمانی فقط فن یا فورواردر روشن باشد )
5آیا امکان خشک نشدن یا نیمه خشک شدن محصول وجود دارد؟
استفاده از حرارت غیر مستقیم به جهت استفاده از حداقل انرژی و نهایتا تولید محصول با کیفیت خیلی بالا در خشک کن های کابینی مستلزم طراحی و ساخت دقیق کل سیستم است. به دلیل اینکه دما در محیطی دیگر تولید شده و توسط کانال کشی به محفظه خشک هدایت می گردد در این قسمت دمای ورودی، تقسیم شده و از طریق ورق های سوراخ شده حرارت مدنظر وارد سیستم می شود و پس از برخورد با میوه های اسلایس شده و سبزیجات با رطوبت خارج می گردد. حال در بعضی از دستگاه ها به دلیل تقویت سیستم کوره و انتقال حرارت که ممکن است به سفارش شما و برای آینده و ارتقاء میزان تولید مناسب بوده با خروجی دستگاه همخوانی نداشته باشد (خروجی محفظه خشک از دو قسمت بالا و پایین پشت دستگاه قابل رویت بوده و در همین دفترچه به اختصار توضیحاتی داده شده است) و یا اینکه لوله کشی خروجی های محفظه کوچک شده و خروجی دما به همراه رطوبت سخت گردد. در چنین شرایطی که به آن ورتکس دمایی هم گفته میشود سیستم ممکن است در نقاطی مخصوصا در قسمت خروجی های محفظه و در زوایا و یا حتی سینی های به هم چسبیده در خشک کن های بزگ تر دچار نقطه کور خشک گردد. در بدترین شرایط حدود 10تا 15 درصد از تولید نیمه خشک باقی مانده است و این یک امر کاملا طبیعی است و شما میتوانید محصول مورد نظر را مجدد در شیفت بعد قرارداده و یا مکان این چند سینی را تغییر داده و یا کمی بیشتر زمان برای خشک کردن به آنها اختصاص دهید. اما درصورتی که نیمه خشک شدن محصولات در محفظه بیش از این درصد است سریعا با خدمات پس از فروش شرکت تماس گرفته تا نیروی متخصص برای رفع مشکل به محل شما اعزام گردد.
6استانداردهای ملی ایران در رابطه با محصولات خشک
شما می توانید با مراجعه به پورتال سازمان ملی استاندارد ایران تمامی استاندارد های ذکر شده را دریافت نمایید.

استاندارد 2902 (آیین کار آماده سازی برای خشک کردن و بسته بندی سبزیها)استاندارد 1036 (خشکبار و میوه های خشک شده – روش نمونه برداری)

استاندارد 672 (خشکبار – اندازه گیری مقدار رطوبت – روش های آزمون) استاندارد 5939 (میکروبیولوژی انواع سبزی خشک – ویژگی ها)
استاندارد 5852 (بسته بندي – سبزيهاي خشك – ويژگي ها) حداقل ضوابط فني و بهداشتي واحدهاي توليد كننده انواع خشکبار Fdop22072 (سازمان غذا و دارو)
استاندارد 65 (آلوی خشک – ویژگی ها و روش های آزمون) استاندارد 13 (قیسی خشک – ویژگی ها و روش های آزمون)
استاندارد 17 (کشمش بیدانه – ویژگی ها و روش های آزمون) استاندارد 12 (هلوی خشک شده – ویژگی ها و روش های آزمون)
استاندارد 1625 (پیاز خشک شده – ویژگی ها و روش های آزمون) استاندارد 2341 (آلبالو خشک شده – ویژگی ها)
استاندارد 3612 (سیب خشک شده – ویژگی ها و روش های آزمون) استاندارد 11079 (موز خشک شده و چیپس موز – ویژگی ها و روش های آزمون)
استاندارد 11080 (انبه خشک شده – ویژگی ها و روش های آزمون) استاندارد 11081 (پاپایا (خربزه درختی) خشک شده – ویژگی ها و روش های آزمون)
استاندارد 4198 (گيلاس خشك – ویژگی ها و روش های آزمون) استاندارد 6258 (برگه موسيرـ ویژگی ها و روش های آزمون)
استاندارد 226 (انجير خشك – ويژگي ها و روشهاي آزمون ) استاندارد 2495 (ويژگيهاي برگه زرد آلو جهت مصارف صنعتي)

بخوانید

دانستنی هایی در مسیر تولید محصولات خشک