علوفه هیدروپونیک

بازدید معاون رئیس جمهور
می 9, 2018
5 دروغ رایج درباره کارآفرینی
ژوئن 28, 2018
بازدید معاون رئیس جمهور
می 9, 2018
5 دروغ رایج درباره کارآفرینی
ژوئن 28, 2018

دانستنی های علوفه هیدروپونیک

بخش اول
 

چند سالی است که علوفه هیدروپونیک در ایران به عنوان یک خوراک برای دامداری ها مورد توجه قرار گرفته است . این علوفه برای دام چند دهه در کشورهای مختلف با روش های گوناگون مورد استفاده قرار گرفته است ، عده ای براین باورند که این علوفه همان سبزه عید ایرانیان است که هزاران سال بر سر سفره عید نوروز بوده است.

اگر در اینترنت جستجو کنید متوجه خواهید شد مقالاتی را تحت عنوان آنکه «علوفه هیدروپونیک مقرون به صرفه نیست» را ملاحظه خواهید کرد ، این در حالی است که قبلا توسط همین افراد مقاله هایی منتشر شده است که علوفه هیدروپونیک برای دام بسیار مناسب می باشد ، در کنار این رویداد ها تولید کننده گان مختلف این سیستم با روش های متفاوت وجود دارد بسیاری از خریداران این سیستم از این علوفه راضی و تعدادی هم ناراضی بوده اند.

در مقاله حاضر توضیح داده ایم که علوفه هیدروپونیک برای چه افرادی مناسب می باشد

در حال حاضر دامداران با شرایطی رو به رو هستند که مجبور می باشند دامداری را گران اداره کنند و نهایت حمایت مسوولان از دامداران پذیرفتن قیمت تمام شده آنها است و گاهی در اختیار قرار دادن برخی اقلام مانند دادن تسهیلات ، خوراک های دام وارداتی با قیمت مناسب تر و…

موضوعات مختلفی باعث شده است که دامداران به دلیل محدودیت مالی برای اقدام جهت احداث خط تولید علوفه هیدروپونیک با وسواس و نگرانی زیادی اقدام کنند.

ایرادهای بیان شده و راهکار ها

1 میزان رطوبت موجود در علوفه هیدروپونیک نسبت به ماده خشک

اولین موردی که می توان به آن اشاره کرد میزان رطوبت موجود در علوفه هیدروپونیک نسبت به ماده خشک (Dry Matter) می باشد. در تمام مقاله ها به این مورد اشاره شده است که تقریبا 15 درصد از این نوع علوفه ماده خشک بوده و تقریبا 85 درصد آن را رطوبت تشکیل می دهد.

در جواب این گفته بهتر است به یک نکته اشاره کنیم و آن میزان هضم و جذب محصول می باشد.

به طور مثال اگر یک کیلو بذر جو را برای مصرف دام به کار ببریم، با توجه به مشاهدات صورت گرفته می توانیم اشاره کنیم که در بهترین حالت 60% آن را دام هضم و جذب می کند و مابقی را به صورت سالم دفع می کند.

در صورتی که اگر همان یک کیلو بذر را تبدیل به علوفه هیدروپونیک کرده و برای مصرف دام به کار بگیریم قدرت هضم و جذب آن تبدیل به حداقل 80% می شود.

با یک محاسبه ساده متوجه می شویم که اگر از یک کیلو بذر حداقل 6 کیلو علوفه تولید شده باشد و با توجه به گفته های محققان 15% آن ماده خشک باشد یعنی این علوفه چیزی حدود 900 گرم ماده خشک دارد. حال بهتر است محاسبه کنیم که پس از مصرف 1 کیلو بذر جو به صورت خشک در مقابل 1 کیلو بذر جو تبدیل شده به علوفه هیدروپونیک چه میزان ماده خشک جذب دام شده است.

1 کیلو بذر خشک × 60% (حداکثر میزان جذب دام) = 600 گرم 1 کیلو بذر تبدیل شده به علوفه ( ماه خشک 900 گرم) × 80% (حداقل میزان جذب برای دام) = 720 گرم مشاهده می کنیم که میزان جذب ماده خشک برای دام بیشتر شده است. برای دامدارن مهمترین بحث آن است که از جیره ای که برای دام تامین می کنند بیشترین بهره را ببرند و هضم جیره برای دام راحت تر گردد و کمترین دفع را از دام داشته باشند.

نکته دیگر که بدون نیاز به هیچ آزمایش و تحقیقاتی، تمامی ما ایرانیان آن را درک می کنیم میزان انرژی و پروتئین تولید شده پس از رشد بذر می باشد. تمامی ما سمنو را ماده بسیار مقوی می دانیم و خواص آن زبان زد عام و خاص است و دلیل آن تولید سمنو از بذر رشد کرده (جوانه) است. سمنو را از بذر خشک گندم نمی توان تولید کرد.

شما هم برای تصدیق این امر می توانید به بخش نحوه تولید جوانه ها را در سایت رویشگر مراجعه کنید.

2عدم ماندگاری علوفه هیدروپونیک

دومین موردی که می توان به آن اشاره کرد عدم ماندگاری علوفه هیدروپونیک می باشد طبق نظریه کارشناسان تغذیه دام علوفه تولید شده را باید حداکثر ظرف 2 روز مورد استفاده قرارداد.

راهکار : 1- باید میزان روزانه تولید این علوفه متناسب با نیاز دامدار برای مصرف روزانه دام باشد. 2- میتوان برای کسب درآمد، مازاد علوفه تولید شده را به دامداری های دیگر فروخت. 3- همچنین می توان در صورت مازاد آن را خشک کرده و به عنوان بخشی از جیره خشک به کار برد.

3 هزینه بالای سرمایه گذاری

سومین موردی که نویسندگان مقاله به آن اشاره می کنند هزینه بالای سرمایه گذاری برای این روش است .

در اینجا میتوان به این نکته اشاره کرد که این قیمت بالا با چه معیاری سنجیده شده است.

حتما باید بدانید اتاق های کشت به علت تماس روزانه با آب استهلاک بالایی دارند ( به علت واکنش آب با فلزات) پس باید از بهترین قطعات در تولید این اتاق ها استفاده کرد پس قیمت تمام شده آن بسیار بالا خواهد بود .البته در قسمت مزایا مقایسه ای در این خصوص انجام داده ایم که معیار مناسبی برای این سنجش را برای شما شرح می دهیم.

ما قصد داریم در یک مقاله رایگان به شما آموزش دهیم که چگونه خودتان بتوانید سیستم علوفه rxs mini cup disposable vape 8000 puffs _ super cola هیدرو پونیک را پیاده سازی کنید ، برای توجیه این سرمایه گذاری می توانید به سایت ما در قسمت دانلود مراجعه نمایید و طرح پروار بندی گوسفند را مطالعه نمایید.

در صورتی که نیاز به مشاوره داشتید مشاورین ما در شرکت رویشگر آماده هستند تا به شما آگاهی لازم و کافی در این زمینه ارایه نمایند.

بهتر است بی انصاف نباشیم و چند مزیت را هم بررسی کنیم

1 مصرف آب

شاید اصلا به این مورد اشاره نشده است که در مصرف آب حداقل 90 درصد صرفه جویی شده است.

در زمانی که تمامی کشاورزان و زمین های کشور عزیزمان از کمبود آب رنج می برند می توان به این نکته اشاره کرد که در کشت های هیدروپونیک همان میزان آبی که گیاه نیاز دارد را شما تامین می کنید و در و در مقایسه با حجم تولیدی در زمین کشاورزی می توان این میزان صرفه جویی را مشاهده کرد.

2سلامت جیره غذایی دام

علوفه تولید شده به این روش کاملا سالم بوده و از هیچگونه سم و آفت کش استفاده نمی شود و این در نهایت باعث سلامتی دام و مصرف کنندگان تولیدات دامی می شود.

3 کاهش سرمایه گذاری اولیه

همانطور که در قسمت قبل اشاره شد یکی از مواردی که بیان شده بود هزینه بالای سرمایه گذاری برای سیستم تولید علوفه هیدروپونیک است.

حال با یک محاسبه ساده در می بابیم که برای تولید 360 تن علوفه در سال شما نیاز به 30 هکتار زمین کشاورزی حاصلخیز با آب کافی دارید. که با مقایسه قیمت زمین و آب مصرفی در مقابل هزینه یک سیستم علوفه هیدروپونیک قطعا صرفه اقتصادی آنرا متوجه خواهید شد.

4 کاهش هزینه های جاری

قطعا تولید بصورت اتوماتیک منجرخواهد شد به این که نیروی انسانی و همچنین هزینه های کاشت و داشت و برداشت و ماشین آلات کشاورزی و … به حداقل ممکن برسد و هزینه های جاری کاهش و در نتیجه سودآوری بالاتری را داشته باشد.

5 قیمت تمام شده کمتر برابر است با سود بیشتر

با این روش قسمتی از جیره تامین شده شما برای دام با قیمت تمام شده بسیار کمتری تولید شده و به مصرف دام می رسد.

در قسمت اشاره شده به ماده خشک به این نتیجه رسیدیم که ماده خشک جذب شده برای دام حداقل 720 گرم بوده که با در نظر گرفتن مبلغ 1 کیلو بذر جو حدود 1200 تومان می توان نتیجه گرفت:

در صورت مصرف بذر به صورت خشک: (600 گرم جذب معادل 60%) 60% × 1200 = 720 تومان که نشان دهنده آن است که شما 480 تومان را به ضایعات دفع شده دام تبدیل کرده اید. در صورتی که مصرف بذر به صورت علوفه باشد: (حداقل 720 گرم جذب معادل 72%) 72% × 1200 = 864 تومان ضایعات دفع شده معادل 336 تومان می باشد.

حداقل شما مبلغی حدود 144 تومان از ضایعات را کاهش داده اید. که در صورت جیره بندی صحیح می توانید قدرت جذب را به 85% افزایش دهید، مبلغ جذب شده برابر 1020 تومان و ضایعات دفع شده برابر 180 تومان شده و شما کاهش 300 تومانی را در دور ریز پول خود داشته اید.

حال اگر این رقم را برای 360 تن علوفه در سال یعنی چیزی حدود 60 تن بذر محاسبه کنیم در می یابیم که تنها در قسمت جذب ماده خشک و بذر چیزی حدود 18.000.000 تومان صرفه جویی خواهیم کرد.

این تنها بخشی از کاهش هزینه ها می باشد. بخش دیگر مقایسه قیمت علوفه هیدروپونیک به متوسط جیره دام بدون علوفه هیدروپونیک می باشد. حتما شما می توانید به دلیل کیفیت بهتر دام خود با رقبای خود رقابت کنید و به سود بیشتری دست یابید.